UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Укренерго» вводить жорсткіші відключення світла на 3 вересня

Може зачепити і сірі зони графіків.

«Укренерго» збільшило обмеження подачі електроенергії для споживачів на вівторок, 3 вересня, повідомили в національній енергокомпанії.

Так, замість однієї черги вдень та двох ввечері відключатимуть дві та три черги одночасно. Зокрема:

«В обсягах застосування обмежень можливі зміни. Інформацію про графік відключень у вашому регіоні можете дізнатись на сайті обленерго чина його сторінках у соцмережах», - зазначили в НЕК.

Зокрема компанія ДТЕК повідомила, що у Києві, Київській, Дніпропетровській, Одеській та Донецькій областях з 15:00 до 22:00 буде застосовано три черги відключень замість двох, як повідомлялось раніше.

«Зʼявляється висока ймовірність застосування світло-сірих зон графіків», - зазначили в компанії.

Читайте також: Корисні поради: як зменшити енерговитрати взимку

Нагадаємо, що через російську ракетну атаку на Україну 26 серпня наразі чотири енергоблоки АЕС від'єднані від мережі. Про це проінформувало постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні в листі до МАГАТЕ.

Українці, які розслабилися після декількох тижнів «цілодобового світла» та заспокійливих меседжів влади, зненацька відчули й підступність ворога, й вразливість систем життєзабезпечення. Знову думаємо про те, що буде, коли настане зима, та як узагалі її пережити. Як працює енергосистема, де її слабкі місця та як цьому зарадити, — пише в статті «Чи переживе зиму українська енергетична система?» директор Інституту міста Олександр Сергієнко.