UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укренерго" повідомило про наслідки масової ракетної атаки по Україні

Вимкнення світла триватимуть в трьох областях невизначений термін.

Наслідками ракетних ударів Росії по Україні вночі, 9 березня, є пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури. Відключення світла введені в трьох областях та продовжаться навіть після припинення превентивного відключення електрики через обстріл. Про це повідомили в "Укренерго".

Зазначається, що внаслідок обстрілів постраждали три теплоелектростанції ДТЕК Енерго. За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих.

"Обмеження будуть застосовані у Житомирській, Харківській та Одеській областях", - йдеться в повідомленні.

Починаючи з вересня 2022 року ТЕС ДТЕК були атаковані вже 29 разів. Через це троє енергетиків загинули, 28 були поранені.

Читайте також: Нічний ракетний терор забрав життя п'яти людей у Львівській області — Козицький

Повідомлялось, що через екстрені відключення електроенергії в Києві немає можливості забезпечити опаленням 40% споживачів столиці, а також  через брак електроживлення може бути низький тиск води в мережі водопостачання на верхніх поверхах висотних будинкі. 

Також внаслідок російських ракетних обстрілів повністю знеструмлена Запорізька АЕС. 5-й та 6-й енергоблоки переводяться в холодний стан, увімкнулись 18 дизель-генераторів для живлення власних потреб станції.