UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укренерго" повідомило, чи будуть відключення світла 1 серпня

Водночас НЕК застерігає, що заходи обмежень можуть бути застосовані за певних обставин

У перший день останнього місяця літа, енергетична система України не матиме планових відключень, такий прогноз дає “Укренерго”. Разом з тим зазначається, що можливі екстрені зміни. “При зміні ситуації в енергосистемі – про застосування заходів обмеження буде повідомлено додатково”, – вказано у повідомленні.

Читайте також: В "Укренерго" заявили, що наступні три місяці українці мають шанс прожити з мінімальними відключеннями світла або взагалі без них

Також у НЕК закликають українців користуватися потужними електроприладами, які споживають значну кількість енергії, у проміжку, коли є найбільша кількість генерації – з 11:00 до 15:00.

Як повідомляли раніше спеціалісти “Укренерго”, у серпні, вересні та жовтні буде більше днів, коли не застосовуватимуться графіки відключення світла, а нетривалі обмеження електроенергії можуть бути лише у вечірні години.

Ситуація з електроенергією в Україні покращилася завдяки зменшенню споживання через зниження температури повітря, а також виходу з ремонту двох блоків на атомних станціях.