UA / RU
Підтримати ZN.ua

Укренерго пояснило, як дізнатись чи будуть погодинні відключення у конкретному регіоні

НЕК говорить, що відключення запроваджують постачальники в регіонах і вони не обов‘язкові, якщо споживання у межах лімітів

НЕК “Укренерго” пояснило, як працює схема погодинних відключень і уточнило, що не визначає час, коли будуть запроваджуватись у конкретному регіоні чи місті, відключення. “Укренерго” повідомляє лише часові межі, в які діють графіки погодинних відключень - тобто МОЖЛИВЕ обмеження споживання при перевищенні регіоном визначених лімітів”, – уточнюється у повідомленні. Фактично, такі обмеження можуть і не застосовуватись, якщо в регіоні, який обслуговується, ліміти не будуть перевищені. або застосування обмежень може бути меншим за визначений “Укренерго”, часовий проміжок.

Читайте також: Україна застосує максимальні можливості імпорту електроенергії

Інформацію про те як конкретно будуть застосовуватись обмеження треба дізнаватись лише на офіційних ресурсах конкретних постачальників у регіонах. “Коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах”, – вказує Національна енергетична компанія.

Де дізнатись коли будуть погодинні відключення?

Найпростіше дізнатись таку інформацію можна на сайтах постачальників. На кожному з сайтів – це окремі рубрики чи повідомлення. Якщо сайти через значну кількість користувачів відкриваються довго або тимчасово блокуються для доступу, можна скористатись офіційними повідомленнями у соціальних мережах. Акаунти у соцмережах краще дізнатись з офіційних джерел – на сайтах постачальників.

Перелік офіційних ресурсів по всіх областях України:

Як повідомлялось раніше, з 19:00 до 24:00 в усіх регіонах України “Укренерго” анонсувало запровадження графіків погодинних відключень.

15 травня, для збалансування роботи енергетичної системи “Укренерго” запровадило з 19.25 до 22.00 в усіх регіонах України контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів.