UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Укренерго» анонсувало менше відключень, ніж напередодні

НЕК «Укренерго» вранці у п’ятницю заявило, що попри те, що обмеження подачі електроенергії застосовуватимуть  впродовж всієї доби 19 липня, однак сьогодні вони будуть дещо меншими – одночасне відключення чотирьох черг не прогнозують.

Так, за попередніми даними з 09:00 до 23:00 діятимуть три черги відключень, а з 23:00 до 24:00 – дві черги.

В НЕК повідомили, що енергетики  відновили роботу обладнання після атаки російських БПЛА, що дало змогу  збільшити надійність живлення Криворізького енерговузла.

Натомість на заході країни системою захисту була вимкнена високовольтна лінія. Там зараз тривають ремонтні робюти. Зазначається, що на відключення споживачів ця аварійна ситуація не вплинула.

Водночас  через негоду  без енергоживлення повністю чи  частково залишаються 151 населений пункт в Київській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Чернігівській областях. Ще пів сотні населених пунктів знеструмлені з інших причин.

«Укренерго» зазначило, що впродовж доби запланований імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини загальним обсягом 24 376 МВт/год, з максимальною потужністю 1 298 МВт.

Читайте також: На Південноукраїнській АЕС вийшли з ладу три трансформатори

Українці розуміють масштаби проблем в енергосистемі і те, що вони будуть довготривалими, але виїжджати із країни не планують.  ZN.UA провело всеукраїнське опитування українців про те, як вони переживають відключення світла, а в "Укренерго" запитали, що компанія робить, аби цих відключень стало менше. Відповіді на ці та інші питання читайте у матеріалі  Юлії Самаєвої "Як Україна переживає найспекотніше літо і готується до найтемнішої зими".