UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українців закликали перенести споживання світла на денні години: з чим це пов'язано

В цей час сонячні електростанції виробляють найбільше електроенергії.

Енергетики закликають українців перенести споживання електроенергії на денні години, з 11:00 до 15:00. Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

В цей час найбільша сонячна активність і комфортна температура для роботи сонячних станцій. І будь ласка, звикайте до ощадливого енергоспоживання, особливо зранку і ввечері. Ця звичка всім нам знадобиться восени і взимку”, – закликав Кудрицький.

Читайте також: Відключення світла: в «Укренерго» розповіли, чого чекати у серпні

Також голова правління НЕК "Укренерго" поінформував, що після того, як відступила спека на 10 градусів та вийшли з планового ремонту додаткові енергоблоки, споживачі отримали на певний час перепочинок з відключеннями.

“Енергетики ж продовжують працювати - продовжуються ремонтні роботи на пошкоджених обʼєктах, зводиться захист (останні дронові атаки вкотре підтвердили, що він працює), готуємо енергосистему до зими”, – наголосив Кудрицький.

Як повідомлялось раніше, в Україні менше будуть вимикати світло промисловим та побутовим споживачам. Найскладніша ситуація з відключенням електроенергії вже минула. Це пов’язано з тим, що спала рекордна спека. Завдяки цьому зменшилося споживання електроенергії. Інша причина скорочення постійних відключень – повернення до мережі енергогенеруючих потужностей на АЕС.