UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримає від Азербайджану чергову партію обладнання для відновлення електромереж – Міненерго

"Ми дуже цінуємо нашу співпрацю з Азербайджаном в енергетичному секторі, і ми дуже сподіваємося, що це співробітництво буде посилюватися".

Азербайджан відправив до України черговий пакет підтримки, направлений на відновлення енергетичного сектору нашої держави. Про це повідомляє офіційний сайт Міненерго.

У заяві йдеться, що міністр енергетики України Герман Галущенко та Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Сеймур Мардалієв обговорили співробітництво в нафтогазовій галузі, зокрема питанням зберігання і транзиту ресурсів.

Глава Міненерго нашої держави подякував Азербайджану за надану підтримку українському енергетичному сектору, яка, зокрема, допомогла втримати енергосистему України минулої зими.

Читайте також: Азербайджан надішле Україні гуманітарну допомогу на $7,6 мільйона

"З початку повномасштабного вторгнення росії Україна отримала з Азербайджану 10 вантажів гуманітарної допомоги для енергосектору, у складі якої 50 резервних електростанцій і 45 силових трансформаторів. До кінця 2023 року очікується також надходження наступної великої партії нового обладнання для відновлення розподільних мереж", – додали у відомстві.

Нагадаємо, минулого місяця представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону зазначив, що російські війська розвідують стан української енергетичної інфраструктури. Існує загроза повторення повітряних атак окупантів по енергетичних об'єктах.