UA / RU
Підтримати ZN.ua

У «Нафтогазі» пояснили, що підштовхне ще більше іноземних трейдерів користуватися газосховищами в Україні

«Нафтогаз» веде переговори з більш ніж 100 фірмами й хоче збільшити іноземну «закачку» майже вдвічі

Глава «Нафтогазу» Олексій Чернишов

Глава «Нафтогазу» Олексій Чернишов

«Нафтогаз України» очікує, що до вересня більше європейських компаній почнуть використовувати українські підземні газові сховища – незважаючи на цілеспрямовані російські атаки. Як повідомив глава компанії Олексій Чернишов, до вересня у трейдерів «може виникнути фізична необхідність у використанні українських сховищ». Вона пояснюється тим, що європейські сховища після м'якої зими добре заповнені.

«Трейдери здатні взяти на себе ризик», – сказав Чернишов у коментарі Bloomberg, додавши, що вартість зберігання газу на суднах у морі є відносно високою.

Читайте також: Зеленський запропонував Туску спільно протидіяти ударам РФ по газосховищам на заході України

«Нафтогаз» сподівається, що іноземні трейдери закачають в його підземні сховища щонайменше 4 мільярди кубометрів газу, порівняно з 2,5 мільярдами минулого року. За словами Чернишова, компанія веде переговори з більш ніж 100 фірмами.

За словами Чернишова, «Нафтогаз» активно залучає європейських клієнтів для збільшення запасів палива в Україні, незважаючи на щонайменше сім російських атак на газову інфраструктуру за останні місяці. Україна пропонує у своїх підземних сховищах для розміщення близько 10 мільярдів кубометрів – приблизно третину власних потужностей країни. 

Читайте також: Ракета, яка залетіла на територію Польщі була націлена на найбільше в Україні газосховище – ЗМІ

Нагадаємо,у квітні Чернишов закликав країни Європейського Союзу допомогти захистити українські газосховища від російських атак. Він підкреслив, це продовжуватиме сприяти зниженню цін на газ на всьому континенті.