UA / RU
Підтримати ZN.ua

Цього тижня нестача електроенергії відчуватиметься протягом усієї доби – «Укренерго»

Утім наприкінці серпня мають ввести в роботу додаткові потужності.

Протягом цього тижня в українській енергосистемі очікується дефіцит електроенергії через зростання споживання, яке пов’язане зі спекотною погодою. Нестача енергії відчуватиметься протягом всієї доби, що призведе до повернення графіків відключень споживачів.

Така ситуація триватиме з понеділка по п’ятницю, розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Читайте також: На півночі України може з'явитися новий енергооб'єкт – Шмигаль

Однак енергетики прогнозують, що після цього зміняться погодні умови і зменшиться споживання, а відтак – і дефіцит. Також, за словами посадовця, наприкінці серпня в роботу мають ввести додаткові енергогенеруючі потужності, які дозволять уникати відключення світла.

«Тож перед нами непрості п'ять днів, які треба достойно пройти. Я впевнений, що всі ми з цим будемо здатні впоратися. Але дуже важливо дотримуватися ощадливого споживання», – підсумував Кудрицький.

Читайте також: Зимові відключення: експерт розповів, як підготуватися до них

Нагадаємо, в «Укренерго» повідомляли, що прогнозується п’ять днів спеки, коли температура повітря по всій країні може піднятися до +28-30°С, тому можливе збільшення споживання електроенергії на 10-12%.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко говорив, що до кінця поточного року Україна зможе повернути до роботи майже 3 ГВт генерації, але для цього потрібне фінансування.