UA / RU
Підтримати ZN.ua

США офіційно підтримали нарощення потужностей атомної енергетики в Україні

Це має вирішити питання із генерацією електроенергії.

Для вирішення проблем із генерацією електроенергії, які виникли через постійні російські обстріли, Україні потрібно нарощувати потужності атомної енергетики, заявила під час свого візиту до Києва спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, повідомляє «УНІАН».

Вона зазначила, що в довгостроковій перспективі український уряд самостійно вирішуватиме, як саме виробляти електроенергію.

«Але для швидкого розв’язання проблеми нарощування атомної енергетики є абсолютно раціональним рішенням, нарівні з іншими зусиллями, які докладають наші партнери», – підкреслила Пріцкер.

Спецпредставниця зазначила, що зараз партнери України, в тому числі США, докладають максимум зусиль, аби допомогти Україні вирішити проблему нестачі генерації електроенергії після російських ракетних атак по об’єктах виробництва.

Читайте також: Хмельницька АЕС отримала техніку для добудови енергоблоків

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України спільно з західними партнерами ухвалив рішення про завершення будівництва двох енергоблоків Хмельницької атомної електростанції. Згідно з оцінками уряду блок №3 наразі готовий на 75-80%, а №4 на 25%. Питання наразі знаходиться на обговоренні в парламенті. Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг уже схвалив урядовий законопроєкт.