UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сім тисяч споживачів 16 березня отримали світло в будинки: в Міненерго розповіли, в яких областях ситуація критична

Щодоби десятки тисяч мешканців України мають проблеми з електрикою та опаленням. 

Енергетики заживили 7 тисяч споживачів 16 березня. Про це повідомляє Міністерство енергетики України у Тelegram.

Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Сумській, Херсонській та Запорізькій областях.

В Донецькій області через бойові дії без електропостачання залишаються понад 42 тисячі споживачів у 76 населених пунктах. При цьому відновлено газопостачання 26 родинам.

Читайте також: В Україні необхідно запроваджувати енергетичну автономію громад

У Харківській області без світла залишаються без світла 17,5 тисячі точок обліку у 63 населених пунктах. Внаслідок бойових дій відключено газопостачання 630 споживачам, водночас відновлено постачання газу 326 домогосподарствам.

В Сумській області через бойові дії в області без електропостачання залишаються 7,4 тисячі точок обліку у 79 населених пунктах. Від постачання газу відключено 50 домогосподарств.

У Херсоні відключено близько 3 тисяч споживачів, а в Херсонській області знеструмлено 45 населених пунктів – близько 25,8 тисячі точок обліку.

У Запорізькій області енергетики відновили електропостачання понад 200 споживачам. Внаслідок бойових дій без електроенергії залишаються понад 3,7 тисячі точок обліку у 50 населених пунктах.

Читайте також: Російська атомна енергетика все ще зростає — Bloomberg

У Чернігівській області внаслідок бойових дій без електропостачання 2,8 тисячі точок обліку у 32 населених пунктах. У місті Чернігів через витік газу у квартирі багатоповерхового будинку припинено газопостачання 5 абонентам.

В Миколаївській області вночі аварійно відключалася частина обласного центру – знеструмились 10,7 тисячі споживачів, які отримали електроенергію протягом години.

Читайте також: Найбільше зростання показала екогенерація і атомна енергетика

В Одеській області енергетики заживили 535 споживачів, які залишались без світла після ракетної атаки.

У Дніпропетровській області в місті Нікополь внаслідок бойових дій у багатоповерхівці пошкоджено димові вентиляційні канали, відключено від газопостачання 10 абонентів.

В Тернопільській області через пошкодження підземного розподільного газопроводу у Чортківському районі припинено подачу газу 13 побутовим споживачам. У м. Зборів внаслідок пошкодження газопроводу припинено газопостачання для 42 житлових будинків.

Раніше ми писали про те, що ЄС поступово чинить все більший тиск на імпортерів російського скрапленого природного газу з метою скорочення закупівель цього року.