UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський удар по енергетиці: збільшилася кількість областей, де ввели аварійні відключення

Споживачів з інших регіонів просять заощаджувати.

“Укренерго” вдень у п'ятницю, 29 березня, запровадило графіки аварійних відключень для Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей. Попередньо графіки відключень будуть чинні до вечора, повідомили в Telegram-каналі компанії.

“Основна причина – відсутність достатнього обсягу генеруючих потужностей в системі для покриття споживання в окремих регіонах країни, як наслідок нічної масованої російської атаки на українські електростанції”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Дамбу ДніпроГЕС перевірили – чи втримає вона Дніпро

В “Укренерго” додали, що надалі діють обмеження енергопостачання в Харківській області та Кривому Розі.

Водночас споживачів в інших регіонах також просять використовувати електроенергію ощадливо та свідомо.

Оновлено: Як повідомили у Telegram-каналі Міненерго, станом на 21:00 до семи збільшилася кількість областей, де були застосовані аварійні та погодинні відключення. Зокрема вимикають світло у Харківській, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській та Запорізькій областях.

У Міненерго назвали такі причини:

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 29 березня, близько пів на шосту години ранку, в Івано-Франківській області, в районі Бурштина, пролунали вибухи. Росіяни знову обрали за ціль українську енергетику. У цьому випадку - Бурштинську ТЕС.

Російські війська також сьогодні атакували ракетами Канівську і Дністровську гідроелектростанції.