UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський дрон знову пролетів над українською АЕС. Цього разу Рівненською

Проліт зафіксували на критично низькій висоті.

Вночі 25 вересня, під час чергової масованої атаки,  російський ударний дрон типу «шахед» на критично низькій висоті пролетів неподалік від промислового майданчику Рівненської атомної електростанції, повідомили вранці в четвер в НАЕК «Енергоатом».

«Вчергове російські війська несуть загрозу ядерній безпеці українських АЕС. Про кожен такий факт Енергоатом інформує відповідні установи, адже ніхто не має права порушувати принципи ядерної та радіаційної безпеки», - заявили в компанії.

В «Енергоатомі» зазначили, що енергетичний терор – одна із ворожих тактик ведення війни. Однак він має бути якнайшвидше припинений.

Читайте також: Якщо будуть атаки на українські АЕС, то треба буде негайно втрутитися – Дуда

Нагадаємо, за останні два тижні російські ударні БПЛА кілька разів пролітали  у безпосередній близькості до Хмельницької атомної станції.

Це не перші випадки прольоту російських ракет та дронів над атомними об’єктами  України, їх неодноразово фіксували і над Південноукраїнською АЕС.

На разі атомна енергетика є єдиною вцілілою після російських ударів по енергетиці України. Водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія планує атаки на три українські атомні електростанції напередодні зимового періоду.