UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни завдавали ударів понад 40 разів по деяких енергооб'єктах в Україні

Окупанти обстрілювали енергетичну інфраструктуру всіма типами озброєння.

Перший заступник генерального прокурора Олексій Хоменко заявив, що жодна область в Україні не уникнула обстрілів російськими військами енергетичних об'єктів, по деяких із них окупанти завдавали ударів понад 40 разів, інформує "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що під російські обстріли з усіх видів озброєння потрапили майже всі види енергорозподільчих та енергогенеруючих українських підприємств. За його словами, росіяни завдали збитків нашій енергосистемі на понад один мільярд доларів. При цьому він також вказав, що точну суму збитків нині встановити неможливо.

Читайте також: Шмигаль розказав, на якому рівні захист об'єктів енергетики на даний час

За інформацією генерального прокурора Андрія Костіна, внаслідок російських ударів станом на сьогодні в Україні війська РФ пошкодили понад 184 тисячі цивільних об'єктів.

Один із наймасовіших ударів по енергосистемі України показав зміну в тактиці російських окупаційних військ. Росіяни почали застосовувати касетні боєприпаси, що пошкоджують незахищене обладнання, хоч і часто некритично, розповів Ігор Маскалевич у статті "Наліт на енергосистему: підготовка до зими по-російському".