UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни завдали ударів по енергетичній інфраструктурі в п'яти областях

Енергетики відновлюють живлення.

Російська армія продовжує завдавати ударів по енергооб'єктах України. За минулу добу росіяни обстріляли енергетичну інфраструктуру в Харківській, Херсонській, Сумській, Донецькій та Дніпропетровській областях, інформує Міністерство енергетики в Telegram.

Унаслідок російських ударів у Чернігівській області відключилися повітряні лінії, у чотирьох населених пунктах 404 абоненти залишилися без електропостачання. Енергетикам вдалося частково відновити живлення.

Читайте також: Північ Донецької області повністю знеструмлено через удари росіян

У Донецькій області через атаки росіян знеструмлювалися підстанції, без електроенергії були побутові споживачі, залізниця (в русі потягів були порушення) та промисловість. Однак нині вже відновлено живлення.

Українці, які розслабилися після декількох тижнів "цілодобового світла" та заспокійливих меседжів влади, зненацька відчули й підступність ворога, й вразливість систем життєзабезпечення. Знову думаємо про те, що буде, коли настане зима, та як узагалі її пережити. Як працює енергосистема, де її слабкі місця та як цьому зарадити, — пише в статті "Чи переживе зиму українська енергетична система?" директор Інституту міста Олександр Сергієнко.