UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія вперше завдала ударів по розподільних підстанціях ракетами з касетними боєприпасами

Шмигаль розповів про наслідки атаки. 

Глава українського уряду Денис Шмигаль заявив, що 26 серпня під час масованої атаки України російські окупаційні війська вперше завдали удару ракетами з касетними боєприпасами по розподільних енергетичних підстанціях України, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Учора, до речі, відбулися перші атаки ракетами, але це були ракети з касетними боєприпасами, якими атакували наші розподільні підстанції", - зазначив він на форумі "Україна 2024. Незалежність".

Читайте також: Єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон закликала союзників допомогти Україні уникнути гуманітарної катастрофи взимку

За його словами, внаслідок вчорашніх російських обстрілів завдяки двом рівням захисту було втрачено дуже невелику кількість розподільчого енергетичного обладнання.

Напередодні Шмигаль повідомляв, що від російської атаки постраждали 15 областей. Ціллю атак була енергетична інфраструктура. Російські окупанти випустили по Україні 127 ракет різних типів та 109 дронів-камікадзе. Збити вдалось не всі цілі. У Міненерго зазначили, що не можуть на разі прогнозувати, коли Україна знову вийде з графіків відключення світла.

Чи зможе система відновитися, а головне, чи можна протистояти енергетичному терору, розповідає Ігор Маскалевич у тексті "Удари по енергосистемі триватимуть. Ми до них готуємося?".