UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ракетна атака Росії: світло повернули у помешкання всіх киян

Ремонтникам вдалося заживити помешкання 269 тисяч родин.

Енергетики повністю відновили електропостачання в Києві після атаки армії Росії у вівторок, 2 січня. Про це повідомляє ДТЕК.

Як зазначили в ДТЕК, електропостачання відновлено у Святошинському, Шевченківському, Подільському та Оболонському районах столиці.

“Таким чином нам вдалося заживити близько 260 тис родин, які залишились без електропостачання через ранкові обстріли російських нелюдів”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Над Києвом збили понад тридцять цілей – КМВА

Крім того в НЕК "Укренерго" повідомили, що її працівники відновили роботу магістральних мереж в київському енерговузлі, які були пошкоджені російським обстрілом вранці 2 січня.

“Сьогодні було влучання в цілий ряд об'єктів “Укренерго та обленерго на Київщині, і через це були певні перерви в енергопостачанні. Ми досить оперативно, буквально за декілька годин, відновили роботу необхідного обладнання, і уже більшість споживачів міста Києва і прилеглих населених пунктів мають надійне електропостачання. Також відновлено роботу систем водопостачання міста”, – розповів голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону. 

Він зауважив, що, попри пошкодження, російська атака не несла критичної загрози для роботи енергосистеми. За його словами, зараз немає потреби в запровадженні надзвичайного чи особливого стану в енергосистемі.

Раніше в НЕК “Укренерго” повідомили, що через пошкодження мереж внаслідок масованої ракетної атаки росіян по Україні в Києві та області знеструмлено понад 250 тисяч споживачів.