UA / RU
Підтримати ZN.ua

Проблеми с нестачею електроенергії можуть бути і наступної зими: думка експерта

Багато залежить від фінансових можливостей енергокомпаній.

Гідроелектростанціям України вдалося збільшити виробництво електроенергії та поповнити ресурсом енергосистему країни, тому ситуація зі світлом покращилась.

Читайте також: Ведемо перемовини про збільшення можливостей імпорту електроенергії з ЄС – Шмигаль

Директор енергетичних програм «Центру Разумкова» Володимир Омельченко розповів, що дефіцит електрики може зберігатись і наступної зими, пише «Главком».

За його словами, з квітня-травня дефіцит енергосистеми може знизитись і ситуація з електропостачанням покращиться, навіть враховуючи вихід в ремонт деяких енергоблоків. Експерт додав, що попереду все ще багато роботи з відновлення енергосистеми України.

«Належить підготуватися до наступного осінньо-зимового періоду, який буде теж дуже важким. Дефіцит може зберігатися і на наступну зиму, якщо не покращяться фінансові можливості енергокомпаній», – наголосив він.

Нагадаємо, в Україні почали діяти нові правила інформування населення щодо графіків відключення електроенергії. Таке рішення ухвалили в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.