UA / RU
Підтримати ZN.ua

Потреби у відключеннях по всій країні немає – Шмигаль

Попри масовий удар російських військ  по енергетичній інфраструктурі України вранці 22 березня, ситуація в енергетиці контрольована, а потреби у відключеннях по всій країні немає, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Ворог цього ранку атакував низку регіонів із застосуванням різних типів ракет і дронів. Внаслідок обстрілу спостерігаються проблеми з електропостачанням у деяких областях. Рятувальники й енергетики вже працюють, аби оперативно повернути світло», - зазначив він у Telegram.

Шмигаль підкреслив, що Україна потребує більше зброї та більше систем ППО для захисту людей, «а Росія потребує більше санкцій та більшої ізоляції», аби війна стала непідйомним тягарем для агресора.

Читайте також: Зеленський про масований обстріл: «Російські ракети не мають затримок, як пакети допомоги Україні»

В Запоріжжі є влучання по Дніпровській ГЕС. Наразі на станції триває пожежа, на місці працюють надзвичайні служби та енергетики. В Укргідроенерго запевняють, що загрози прориву немає і ситуація на станції контрольована. Водночас рух автодорожнім переїздом греблі Дніпровської ГЕС повністю обмежено.

У низці інших областей пошкоджено енергоінфраструктуру чи є проблеми зі світлом та водопостачанням. В більшості постраждалих регіонів введені графіки відключення світла. На жаль, не всюди минулося без загиблих та поранених.

Як повідомили в повітряних силах, вночі Росія атакувала Україну 151 засобом повітряного нападу, з яких знищено 92 повітряні цілі –  55 «шахедів» і 37 ракет.