UA / RU
Підтримати ZN.ua

Постачання електроенергії споживачам відновлене — «Укренерго»

В компанії вивчають причини інциденту, що призвів до відключень електрики.

НЕК «Укренерго» відновило постачання електроенергії споживачам, у вечірні години обмеження споживання не застосовуватимуться, повідомив голова правління компанії Володимир Кудрицький у Facebook.

Наразі, за його словам, компанія детально вивчає причини інциденту, який стався в енергосистемі та внаслідок якого у низці областей відбулися аварійні знеструмлення.

«Відключення споживачів не пов'язані з дефіцитом потужності в системі. Причини аварійної ситуації – суто технічні і будуть детально з’ясовані в результаті розслідування Держенергонагляду та спеціалістів Укренерго», — наголосив Кудрицький.

Він закликав українців використовувати лише офіційні джерела інформації та утриматися від припущень до того, як будуть з’ясовані всі технічні причини і обставини ситуації.

Читайте також: Кабінет міністрів ухвалив рішення з приводу збільшення тарифів на електроенергію

Керівник  компанії додав, що фахівці роблять все можливе для того, щоб навіть в складних умовах та під час масштабної ремонтної кампанії забезпечити споживачам надійне енергоживлення і нагадав, що енергосистема пережила 15 масованих хвиль ракетних ударів та 18 потужних дронових атак.

«Зараз енергосистема в процесі відновлення та працює на максимумі своїх можливостей.  Якщо в мирний час у нас було багато резервних схем заживлення споживачів, і ви зазвичай не відчували роботу енергетиків, то після зимових обстрілів у нас все ще багато "вузьких місць"», — додав він. 

У багатьох містах України у вівторок, 30 травня, жителі повідомляли про відключення електроенергії. У ДТЕК зазначили, що по всій країні відбуваються відключення світла через спрацювання автоматики на енергетичній інфраструктурі.