UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина надасть Україні 24 мільйони євро на ремонт підстанцій

Також німецький банк виділить 0,5 млн євро гранту.

Німецький банк розвитку KfW виділить Україні 24 млн євро кредиту на відновлення енергетичного сектору. Про це повідомляє посольство Німеччини в Україні у соцмережі X.

У посольстві зазначають, що Німеччина продовжує підтримувати відновлення та підвищення стійкості енергетичної інфраструктури в регіонах, що постраждали від російських атак.

Читайте також: Німеччина ідентифікувала військових РФ, підозрюваних в обстрілах цивільних у Гостомелі

“Вчора НЕК Укренерго та KfW підписали кредитну угоду на 24 млн євро та грантову угоду на 0,5 млн євро для фінансування проєкту”, – йдеться у повідомленні посольства.

Як повідомили в Міністерстві фінансів України, кредитні кошти будуть спрямовані на відновлення підстанцій НЕК “Укренерго”.

“Завдяки реалізації спільних з KfW ініціатив, з лютого 2022 року було залучено близько 133 млн євро кредитних та грантових коштів на відновлення українських підстанцій”, - сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

Читайте також: Німеччина замовила додаткові боєприпаси для України

Нагадаємо, станом на початок грудня 2023 року у Німеччині заблокували 4,1 мільярда євро російських активів. Серед них економічні ресурси окремих громадян та гроші Центрального банку РФ.