UA / RU
Підтримати ZN.ua

“Нафтогаз України” створить стратегічні резерви природного газу на гроші ЄБРР

На створення такого резерву використовується 200 мільйонів євро

Україна зможе використати 200 мільйонів євро, які надійдуть від Європейського банку реконструкції та розвитку на підтримку Нафтогазу України. Ці кошти будуть витрачені на створення стратегічного резерву природного газу та підтримку енергетичної безпеки. Договір гарантії підписано з ЄБРР, повідомляє Міністерство фінансів України.

Читайте також: ЄБРР виділить 300 млн євро на відновлення української енергетики

“Після підписання договору сторони провели робочу зустріч щодо стану реалізації спільних проєктів та подальших пріоритетів співпраці. Станом на сьогодні на стадії реалізації в державному секторі знаходиться десять спільних з ЄБРР проєктів загальним обсягом 2,1 млрд євро,” – зазначається в повідомленні Мінфіну. Також Міністерство фінансів нагадує, що ЄБРР є лідером у підтримці ініціатив зі створення передумов стабільного функціонування енергетичного сектору України.

Починаючи з кінця березня по сьогоднішній день Україна закачала близько 1,6 млрд кубометрів газу у підземні газосховища. Це на 390 млн кубометрів газу більше, ніж показник аналогічного періоду 2023 року, повідомляла пресслужба НАК “Нафтогаз України.”