UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Київщині після обстрілу 1700 споживачів залишились без світла

Уламки ракети пошкодили мережі.

У Київській області уламки збитої російської ракети, яка атакувала Україну в ніч на 21 березня, пошкодили обладнання електромереж, внаслідок чого 1700 споживачів залишились без електропостачання, повідомило Міністерство енергетики України.

У відомстві зазначили, що зараз на місці уже працюють ремонтні бригади для відновлення енергопостачання.

Також внаслідок обстрілів вранці відключились повітряні лінії у Чернігівській області, через що знеструмлено майже 800 споживачів у 10 населених пунктах.

Читайте також: В Києві зросло число постраждалих. Пошкоджено садки та школи

У результаті обстрілу пошкоджено і газорозподільні мережі на Харківщині, де без газу залишилось понад 600 абонентів. Постраждав газопровід і на Сумщині – без газу 30 споживачів.

В Міненерго також повідомили, що вночі у Львівській області відключились дві ПЛ 220 кВ НЕК «Укренерго», внаслідок чого без електроенергії на певний час залишились132 тисячі споживачів. Зокрема світло зникало і у Львові. Станом на ранок усіх споживачів заживлено.

У відомстві підкреслили, що дефіциту в енергосистемі на ранок немає. Попри те, що в аварійний короткостроковий ремонт виведено блок однієї з ТЕС, працюють сім атомних блоків і у резерві є достатньо генеруючих потужностей теплової та гідрогенерації.

Читайте також: Що дала синхронізація з Європейським Союзом енергетичній системі України — голова "Укрнерго"

Згідно з даними від Повітряних Сил у ніч на 21 березня 2024 року російські війська вдарили по Україні двома балістичними/аеробалістичними ракетами «Іскандер-М» ( KN-23) /Х-47М2 «Кинджал», а також 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. В основному ракети були спрямовані на Київ. Їх усі вдалось ліквідувати.