UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Хмельницькій АЕС підключили один з блоків, що перебував у ремонті: це зробили з випередженням графіку

Блок ввели в експлуатацію раніше запланованого строку.

Після ремонту до роботи був підключений один з блоків Хмельницької АЕС, повідомили у пресслужбі Міністерства енергетики. Там розповіли, що блок включили на два тижні раніше запланованого терміну.

Читайте також: Міненерго повідомило чи заплановані відключення – стан мережі і генерації
Читайте також: Данілов: Удар поблизу ХАЕС — нагадування, що війну потрібно закінчувати якнайшвидше

"На сьогодні у звʼязку із введеними обмеженнями НЕК "Укренерго" енергоблок ХАЕС видає в українську енергосистему 300 МВт/год. Після зняття обмежень блок буде завантажено додатково", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Енергоатом» та Westinghouse підписали угоду про будівництво двох енергоблоків ХАЕС

На Хмельницьку АЕС завезли перші партії ядерного палива Westinghouse. Відтепер всі вітчизняні атомні електростанції працюватимуть на американському паливі.

Як раніше писало ZN.UA, від кількості атомних реакторів, які Україна планує побудувати вже буквально післязавтра, рябить в очах. Враховуючи, що атомка на сьогодні — надія й опора нашої енергосистеми, саме час відокремити шапкозакидальство керівництва "Енергоатома" від об'єктивних потреб і реальних результатів. Звісно, віднедавна "Енергоатом" — ціла корпорація, в якій обов'язково з'явиться наглядова рада, але цю реформу переоцінювати не варто. Більше про фантастичні плани добудови блоків АЕС читайте в статті Ігоря Маскалевича "Два! Чотири! Десять! Скільки ж реакторів реально побудує «Енергоатом»?".