UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міненерго: Через ворожі обстріли без світла залишається частина споживачів у 7 областях України

Водночас у відомстві запевнили, що застосування планових відключень не передбачається.

У Міненерго України заявили, що внаслідок ворожих обстрілів без світла залишається частина жителів у 7 областях нашої держави. Повідомляє офіційний Telegram відомства.

У Міненерго зазначили, що через ворожий обстріл на Харківщині знеструмлено 20 населених пунктів, внаслідок ворожих атак та з технічних причин без газу 1700 споживачів

"Через бойові дії залишаються знеструмленими, зокрема, 63 населені пункти в Запорізькій області, 57 - у Сумській, причому три з них - через вимкнення повітряної лінії 10 кВ унаслідок артилерійського обстрілу з боку кордону Росії, 45 - у Херсонській, 18 - у Чернігівській, майже 1,5 тис. споживачів - у Дніпропетровській", – йдеться у повідомленні.

Також через обстріли, що були раніше, залишаються без світла 296 споживачів в Одеській області (вони були відключені після масованої повітряної атаки 29 грудня).

Читайте також: Міненерго повідомило про пошкоджені повітряні лінії та обладнання енергопідстанцій у трьох областях

Раніше Міністерство оборони Росії заявляло, що під час ракетного обстрілу Харкова 30 грудня, було нібито уражено "центри прийняття рішень". Водночас представник ГУР МОУ Андрій Юсов у коментарі "Українській правді" назвав подібні заяви від російського Міноборони "хворобливою маячнею терористичного режиму".