UA / RU
Підтримати ZN.ua

Харківська область отримає п’ять газотурбінних установок

Вони мають забезпечити електроенергією місто.

Харківська область отримає п’ять газотурбінних установок загальною потужністю близько 100 МВт, які передадуть на одне з енергогенеруючих підприємств області, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов після засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва Харківської області обговорили енергетичну безпеку регіону.

«Такого масштабного проекту на Харківщині та в Харкові ще не було», - додав він.

Заступник голови офісу президента Олексій Кулеба заявив, що зараз йде робота над децентралізацією енергозабезпечення в країні, аби кожен регіон став енергетично автономним.

Читайте також: В «Укренерго» розказали, які об’єкти генерації електроенергії наразі ремонтують та чому

Нагадаємо, що Зміївська ТЕС під Харковом була знищена під час чергового російського ракетного удару 22 березня 2024 року. Вона була найбільшою станцією у Харківській області та однією з найбільших в Україні та забезпечувала теплом та електрикою регіон.

В травні уряд виділив 1,5 млрд грн державній компанії “Центренерго”, якій належать Зміївська ТЕС на Харківщині та Трипільська ТЕС на Київщині для ліквідації наслідків ракетних атак та відновлювальних робіт.

ZN.UA провело всеукраїнське опитування українців про те, як вони переживають відключення світла, а в "Укренерго" ми поцікавилися, що вони роблять, аби цих відключень стало менше. Відповіді — у тексті Юлії Самаєвої "Як Україна переживає найспекотніше літо і готується до найтемнішої зими".