UA / RU
Підтримати ZN.ua

Харків відновив 6 МВт генерації: уряд розповів, як використають енергію

Вона необхідна для роботи підприємств, що виробляють тепло для будинків харків'ян

У Харкові встановлено чотири когенераційні газопоршневі енергетичні установки, які можуть виробляти електричну енергію загальною потужністю 6 МВт. Ця енергія буде використовуватися для роботи підприємств, які забезпечують харків'ян теплом. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Читайте також: Неушкодженою залишилася лише базова атомна генерація – Зеркаль

Уряд, за словами прем'єр-міністра, продовжує перемовини із західними партнерами України щодо додаткового оснащення енергетичної галузі України газотурбінними установками. 

У цьому ж повідомленні очільник уряду закликав владу інших міст працювати над встановленням альтернативних джерел енергії для забезпечення стабільного електропостачання об'єктам критичної інфраструктури. 

“Уряд зі свого боку продовжить надавати підтримку регіонам. Для підготовки до опалювального сезону Харківській області ми в червні виділили додаткові 2,5 млрд грн”, – зазначив прем'єр-міністр.

Раніше експерти повідомляли, що навіть у разі вчасного виконання ремонтних робіт в енергетичній генерації, ситуація з електропостачанням буде проблемною в Київському, Харківському, Одеському та Дніпропетровському регіонах, а також у Львові. Водночас проблеми зі стабільним енергопостачанням можуть бути і в таких областях, які раніше не відчували настільки значних обмежень, наприклад, Закарпатська, Тернопільська або Кіровоградська область.