UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабінет міністрів зберіг пільгову ціну на газ, але ненадовго

Нові ціни можуть стати відомі вже в травні.

Кабмін зафіксував ще на місяць ціни на газ для тепловиків, бюджетних організацій і гуртожитків.  Це передбачено постановою уряду № 277 від 30 березня 2023 року, оприлюдненою на Урядовому порталі.

Згідно з документом, ціна ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдінг» на газ для надання послуг з постачання теплової енергії та гарячої води населенню збережеться на рівні 7,42 тис. грн за тис. куб. м (з ПДВ).

Для бюджетних установ ціна збережеться на рівні 16,39 тис. грн за тис. куб. м (з ПДВ).

Крім того, ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» продовжить постачати природний газ підприємствам, установам, організаціям, на чиєму балансі перебувають гуртожитки та/або інші житлові будинки, в яких постійно або тимчасово проживають побутові споживачі, за ціною 7,42 грн/куб. м (з ПДВ).

Нагадаємо, у липні 2022 року постановою Кабміну № 812 було затверджене положення про покладення спеціальних зобов'язань на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу щодо особливостей постачання природного газу виробникам теплової енергії та бюджетним установам.  Дія цього нормативного акту мала закінчитися 31 березня 2023 року.