UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабінет міністрів ухвалив рішення з приводу збільшення тарифів на електроенергію

Плата зросте до 2,64 грн. за кВт-год.

Міністр енергетики Герман Галущенко, на брифінгу після засідання уряду заявив, що було ухвалено рішення підвищення з 1 червня тарифів на електроенергію. Про це повідомляє "Суспільне".

Галущенко зазначив, що підвищення тарифів спричинили руйнування і пошкодження енергетичної інфраструктури внаслідок російських авіаударів.

"Якби ми не ухвалили це рішення, то наступної зими ми були б без світла. Це рішення дасть нам можливість забезпечити стабільність роботи енергосистеми. На жаль, ми досі маємо втрачені суттєві потужності в генерації. Ми виходимо зі сценарію сьогодення до наступного опалюваного сезону", — розповів глава Міненергетики.

Він додав, що протягом наступного осінньо-зимового періоду Росія може знову обстрілювати енергетичну інфраструктуру України.

Читайте також: Реальна вартість вартість електроенергії для населення складає 6 грн / кВт-г – економічний експерт 

Раніше народний депутат та член парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк заявляв, що Російські ракетні удари завдали величезних збитків енергосистемі України, через що влада вимушена збільшити тариф на електроенергію для населення.