UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гроссі продовжить керувати МАГАТЕ упродовж найближчих чотирьох років

Від 3 грудня почнеться другий термін перебування його на посаді.

Генеральна конференція Міжнародного агентства з атомної енергії  25 вересня підтримала призначення Рафаеля Маріано Гроссі генеральним директором агентства на наступні чотири роки, йдеться у повідомленні організації.

У рішенні, ухваленому на черговому засіданні цього тижня, Рада з 35 країн звернулася до Генеральної конференції – щорічної зустрічі 176 держав-членів МАГАТЕ – із закликом затвердити повторне призначення, коли вона збереться у вересні.

Тож із початку грудня Гроссі почне відлік чергового, другого, терміну керування в МАГАТЕ.

Вперше на цю посаду його обрали 2 грудня 2019 року. Він став шостим керівником агенції з моменту її утворення у 1957 році.

Як йдеться у повідомленні МАГАТЕ, на конференції, зокрема, відзначили зусилля Гроссі щодо забезпечення ядерної безпеки та безпеки в Україні.

Сам він назвав своє перебування на посаді великою честю та подякував країнам-членам за довіру.

Читайте також: Гроссі: Станом на кінець серпня в на українських АЕС перебували 116 експертів від МАГАТЕ

«Сьогодні ми зіштовхуємось із багатьма серйозними викликами, і я повністю відданий тому, щоб продовжувати робити все, що в моїх силах, для виконання важливої місії МАГАТЕ на підтримку глобального миру та розвитку», — наголосив він.

Нещодавно МАГАТЕ повідомила, що на Запорізькій атомній електростанції завершили буріння свердловин із водою, які необхідні для охолодження зупинених реакторів.