UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова ДТЕК обговорив з міжнародними партнерами посилення енергобезпеки України

За його словами, спільними зусиллями вдасться забезпечити більш екологічне та безпечне енергетичне майбутнє для України та Європи.

Під час візиту до Сполучених Штатів Америки генеральний директор компанії ДТЕК Максим Тімченко зустрівся з міжнародними партнерами та обговорив з ними посилення енергобезпеки України. Про це йдеться в опублікованому повідомленні Тімченка.  

За його словами, він провів кілька насичених днів у Нью-Йорку.

«Зустрічався цього тижня з міжнародними партнерами. Дякую за вашу постійну підтримку… Приємно бачити, що кліматичний порядок денний живий і здоровий: хороші розмови з лідерами та політиками про те, як світ може прискорити свій перехід до чистого нуля», – написав Тімченко та додав, що спільними зусиллями вдасться забезпечити більш екологічне та безпечне енергетичне майбутнє як для України, так і для Європи. 

Читайте також: Росіяни атакували сьогодні три об’єкти передачі електроенергії – Шмигаль

Як зауважив гендиректор компанії, місія ДТЕК – зробити енергосистему України стійкішою. 

Раніше на конференції COP28 ДТЕК Ріната Ахметова та провідний у світі виробник вітротурбін данська компанія Vestas підписали меморандум щодо завершення будівництва Тилігульської ВЕС. Загальний обсяг інвестицій у проєкт перевищить 650 млн євро, а потужність станції становитиме 500 МВт. Вона стане найбільшою у Східній Європі.

Доступна нині потужність теплоелектростанцій і теплоелектроцентралей становить менш як 20% їхньої потужності на початок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України, а частка доступної потужності гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій скоротилася на 50%. Про це пише кореспондент ZN.UA Ігор Маскалевич у своєму матеріалі "Зимові блекаути на носі. Чи є в нас обіцяний президентом мільйон кіловатів нової генерації?"