UA / RU
Підтримати ZN.ua

Енергетики пояснили скасування графіків аварійних відключень і чи повернуться вони незабаром

Ключовою проблемою був вихід з ладу обладнання через складні погодні умови

Графіки аварійних відключень, які були запроваджені 16 липня, скасовані, проте були потрібні для швидкого реагування на надзвичайні події. За інформацією заступниці Міністра енергетики Світлани Гринчук, ці термінові відключення відбулися внаслідок того, що вийшло з ладу обладнання.

Читайте також: Перевищення лімітів: “Укренерго” застосувало аварійні відключення у 12 областях

“Вчора дуже швидко наші енергетики поремонтували обладнання, і вдалося повністю запустити його в роботу”, – зазначила заступниця міністра у відеокоментарі щодо стану енергетичної системи в Україні. Саме термінові успішні ремонтні роботи дали можливість усунути “додатковий дискомфорт” споживачам.

Використання графіків відключень продовжується, оскільки необхідно вберегти систему від руйнації та запобігти несподіваним і непередбачуваним навантаженням на енергетичне обладнання. Разом з тим, ситуація залишається складною, зокрема внаслідок аномальних температур повітря, які теж впливають на роботу технологічного обладнання, що може бути причиною аварійних відключень та відповідно – ремонтних робіт.

Нагадаємо, у вівторок, 16 липня, в Україні застосували аварійні відключення електропостачання в результаті виходу з ладу обладнання на одному з енергооб’єктів. Зокрема, йде мова про використання аварійних відключень по Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій, Харківській, Полтавській, Сумській та Донецькій області.