UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДТЕК використовує всі можливості, аби переконати світову спільноту допомогти Україні — Тімченко

Компанія ДТЕК використовує всі можливості, аби переконати світову спільноту допомогти Україні відновити пошкоджену через обстріли енергосистему. Про це заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

Читайте також: Олександр Усик разом з ДТЕК просять світову спільноту допомогти українським енергетикам

“Енергетична, культурна, спортивна дипломатія – ми говоримо правду про російський енергетичний терор з усіх трибун, сцен, арен, майданчиків і телестудій”, - написав Тімченко у своїй колонці.

За його словами, ДТЕК намагається максимально відновити енергоблоки ТЕС до настання холодів та, наскільки це можливо, зайти підготовленими у новий опалювальний сезон.

Однак, як додав Тімченко, потрібна підтримка світової спільноти, адже без неї  буде надзвичайно важко пройти зиму, — тому “битва за світло” стосується кожного.

“Її ведуть сили ППО, які захищають наше небо. Рятувальники, які першими прибувають на місце російських атак та гасять трансформатори й енергоблоки, що палають. Енергетики, які повертають людям світло”, - наголосив він.

Читайте також: У ДТЕК розповіли, скільки разів армія РФ атакувала українські ТЕС від початку повномасштабної війни

Раніше ДТЕК Ріната Ахметова разом з Олександром Усиком запустили ініціативу “Битва за світло”, мета якої —  зосередити увагу міжнародної спільноти на критичному становищі українського енергосектору, а також закликати до термінової технічної допомоги усім енергетичним компаніям в Україні, постраждалим через обстріли, до наступної зими.