UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДТЕК інвестує €140 млн в установки зберігання енергії для посилення енергобезпеки України

Компанія ДТЕК Ріната Ахметова запланувала збудувати установки зі зберігання енергії загальною потужністю 200 МВт для посилення енергетичної безпеки України. Інвестиційна вартість такого проєкту складе €140 млн, повідомили у компанії.

«ДТЕК побудує в Україні установки зберігання енергії загальною потужністю 200 МВт, щоб допомогти побудувати безпечну та «зелену» енергетичну систему. В проект буде інвестовано €140 млн, що робить компанію найбільшим інвестором в установки зберігання енергії в Україні», - зазначили в енергокомпанії.

Так, згідно з планом батареї введуть в експлуатацію не пізніше вересня 2025 року та надаватимуть допоміжні послуги НЕК «Укренерго». 

Компанії групи ДТЕК разом з іншими учасниками енергетичної галузі 22 серпня перемогли в конкурентному аукціоні «Укренерго» на надання допоміжних послуг. Це відкриє підприємству можливості для розвитку ринку установок зберігання енергії та будівництва нових балансуючих потужностей.

Читайте також: ДТЕК став найбільшим приватним інвестором за час повномасштабної війни

«Попри війну і обмежений доступ до зовнішнього ринку капіталу ми продовжуємо інвестувати в Україну. Це не лише відновлення зруйнованого, а й будівництво нових об’єктів в межах нашої довгострокової стратегії розвитку. ДТЕК першим в Україні ще у 2021 році почав будівництво систем накопичення енергії і фактично відкрив цей ринок в Україні. Наш пріоритет залишається незмінним — це розвиток зеленої енергетики в Україні, прискорена інтеграція нашої енергосистеми до Європи і підвищення енергетичної безпеки нашої країни», — зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко. 

Нагадаємо, ДТЕК працює над будівництвом Полтавської ВЕС потужністю в 650 МВт для підсилення стабільності енергосистеми та посилення енергонезалежності регіону.