UA / RU
Підтримати ZN.ua

Деякі райони Харківської області та обласний центр частково знеструмлено

Енергетики працюють над відновленням електропостачання.

У Харківській області через удари військ РФ серйзно пошкоджено енергетичні об'єкти. Частину Харкова та деякі райони області частково знеструмлено внаслідок аварійного відключення в об'єднаній мережі, інформує "Харківобленерго" в Facebook.

Нині енергетики працюють над тим, щоб якнайшвидше повернути електропостачання до всіх споживачів. 

Читайте також: Росія хоче перетворити Харків на пустку, а містян змусити до масової евакуації – Bloomberg

За інформацією Харківської міської ради, у Харкові частково не працюють світлофори. Інтервали руху в метрополітені нині становлять 20 хвилин. Окрім цього, не працює частина трамваїв (вулиці Віринська, Академіка Павлова, Морозова, пр. Героїв Харкова та Байрона) та тролейбусів. Деяким споживачам воду подають зі зниженим тиском.

24 березня російські окупаційні війська здійснили масовану атаку критичної інфраструктури України. Зокрема, у Харкові знищено всі трансформаторні підстанції та ТЕЦМіський голова Харкова Ігор Терехов повідомив, що росіяни зруйнували в місті практично всю критичну енергетичну інфраструктуру

Чи зможе система відновитися, а головне, чи можна протистояти енергетичному терору, розповідає Ігор Маскалевич у тексті "Удари по енергосистемі триватимуть. Ми до них готуємося?".