UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через спеку українці знову побили рекорд із споживання електроенергії

Це вже четвертий рекорд із енергоспоживання за літо.

У понеділок,  28 серпня,  в Україні вкотре за літо був зафіксований новий літній рекорд споживання електроенергії – вечірній максимум споживання перевищив попередній показник 21 серпня на 1,2%, повідомили в НЕК «Укренерго».

В компанії зазначили, що це дуже високий показник, зважаючи на обмежені можливості електростанцій з виробництва електроенергії через ремонти, що на них відбуваються. Аби покрити потребу в електроенергії «Укренерго» було вимушене з 19:00 до 22:00 застосувати аварійну допомогу з енергосистеми Польщі та Румунії. Цього разу її загальний обсяг склав 1200 МВт·год.

«Сьогодні є імпорт незначних обсягів електроенергії зі Словаччини в ранкові та вечірні години загальним обсягом 1638 МВт, з максимальною потужністю в окремі години до 336 МВт. Експорт відсутній», - додали в НЕК.

Також в понеділок були зафіксовані короткочасні відключення системою захисту трьох високовольтних ліній у північному, центральному та західному регіонах. Щоправда обійшлось без знеструмлення споживачів.

Читайте також: Міністр енергетики розповів, чого українцям чекати майбутньої зими

Після аварійного ремонту в роботу 28 серпня повернулись два енергоблока теплових електростанцій, натомість в аварійний ремонт виведено один.

В компанії закликають українців ощадливо споживати електроенергію, зокрема не використовувати потужні електроприлади одночасно.

Нещодавно голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький підкреслив, що енергетики не обіцяють українцям легкої зими, проте наголошують, що українська енергосистема вистоїть. Саме тому особлива увага під час підготовки приділяється захисту обладнання та координації дій влади, енергетиків і споживачів під час надзвичайних ситуацій, викликаних можливими обстрілами.