UA / RU
Підтримати ZN.ua

У “Укренерго” попередили про багато відключень світла протягом тижня: названо три причини

Протягом тижня будуть запроваджені графіки відключень.

Наступного тижня ситуація в енергосистемі України буде набагато складнішою. Це буде зумовлено трьома факторами, заявив голова компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі "Суспільного".

Перший фактор, це плановий ремонт двох блоків атомних електростанцій. Тому в системі буде менше потужності, аніж це було раніше.

Другий – внаслідок обстрілів 31 травня і 1 червня зазнали пошкоджень кілька ТЕС та гідроелектростанцій. Ці об'єкти будуть менше виробляти електроенергії, аніж до цього.

Також він додав, що очікується зростання споживання електроенергії через більш інтенсивне використання кондиціонерів, пов'язане зі спекою.

Читайте також: Уряд визначив які об'єкти мають бронь на відключення електропостачання: перелік

"Дефіцит, якого ми були позбавлені протягом кількох днів на цьому тижні, повернеться. І повернеться в досить серйозному обсязі. Він не може фізично бути перекритий імпортом електроенергії з Європи", – пояснив Кудрицький.

Він поінформував, що від завтра і протягом всього тижня очікуються планові графіки відключень для того, щоб збалансувати систему. Кудрицький звернув особливу увагу на ранок та вечір.

2 червня в Києві і більшості областей України були терміново запроваджені аварійні відключення. Аварійні відключення не зачепили Волинську, Закарпатську та Львівську області. Потім енергетики скасували аварійні та запровадили планові обмеження за лімітами по кожній з областей.