UA / RU
Підтримати ZN.ua

БПЛА атакували об'єкт енергосистеми в центрі України – Укренерго

Сильний вітер та гроза змусили вимкнути дві високовольтні лінії

Під час просування в Україну ворожих БПЛА, було атаковано об’єкт енергетичної інфраструктури в центральному регіоні України. Про це повідомляє “Укренерго”. Подія відбулася вчора, 2 червня, під час ранкової атаки російськими безпілотниками. “Без постраждалих. Ремонтні роботи розпочалися одразу після відбою тривоги”, – коментують подію в НЕК.

Читайте також: Плетенчук заявив, що на півдні російська армія застосовує величезну кількість БПЛА

Обмеження застосовують тільки планові

Вся доба буде з плановими відключеннями, у разі перевищення доведених лімітів. Відповідні ліміти діють по всій території України в єдиній енергетичній системі. “Обленерго застосовують графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів. Інформацію про те, коли саме можуть бути застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатися в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах”, – уточнюють в “Укренерго”.

Імпорт енергії з країн ЄС та інших країн-партнерів

Українські енергетики використовують практично максимальні показники імпорту енергії з Європи та інших країн-партнерів. “Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 27 178 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 616 МВт”, – зазначається в повідомленні Укренерго.

Негода змусила енергетиків працювати в аварійному режимі

Гроза та сильний вітер пошкодили мережі, внаслідок чого без світла залишились 312 населених пунктів у Житомирській, Кіровоградській, Київській, Полтавській, Сумській, Черкаській, Чернігівській областях. Також внаслідок негоди вимкнулися дві високовольтні підстанції в північному та центральному регіонах. Таким чином відбулися знеструмлення як побутових споживачів, так і промисловості, а також зупинився рух поїздів. “Менш ніж за дві години енергоживлення споживачів було відновлено у повному обсязі”, – повідомляє “Укренерго”.

Раніше повідомлялося, що в Україні аварійні відключення з початком першого робочого тижня в червні не заплановані. Проте планові обмеження можуть запроваджуватися у кожному регіоні, оскільки НЕК вводить ліміти на споживання енергоресурсів.