UA / RU
Підтримати ZN.ua

90% потужностей теплових електростанцій ДТЕК зруйновані – представник компанії

Відновлення триває повільніше, ніж торік.

Цьогоріч було зруйновано 90% потужностей теплових електростанцій компанії ДТЕК, повідомив  генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко у коментарі The Economist.

 «90% наших виробничих потужностей було зруйновано цього року. З березня ракетні атаки були спрямовані проти теплових та гідроелектростанцій», – сказав він, коментуючи наслідки російських обстрілів. 

За його словами, наразі українські інженери  на законсервованих європейських теплоелектростанціях шукають обладнання для використання його в Україні. 

Читайте також: У ДТЕК розповіли, куди вкладають всі наявні кошти 

Перед вторгненням генеруюча потужність України становила 36 гігават  електроенергії. Наприкінці 2022 року, внаслідок атак Росії на українську енергетичну інфраструктуру, половина цієї потужності вже була втрачена — окупована, зруйнована або пошкоджена. Напередоднв зими Україні вдалося відновити певну потужність майже до 18 гігават, що дозволило уникнути масових відключень електроенергії.

Цього року атаки поновилися знову.

Як повідомлялось, з початку повномасштабного вторгнення ТЕС ДТЕК Ріната Ахметова були обстріляні ворогом понад 180 разів.