UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗАВОД ЕКСПЕРИМЕНТУЄ І ПЕРЕМАГАЄ

Новітні технології — словосполучення, що має майже магічну привабливість. Здається, тому, хто їх має, будь-які ринкові стихії не страшні, а прибуток і процвітання забезпечені...

Автор: Сергій Козаков

Здобуту репутацію надійного партнера і якісного виробника на «Одескабелі» пов’язують з постійним удосконаленням виробництва, оперативністю цих процесів. Кілька прикладів. Коли наприкінці 90-х років з’явилася потреба у виготовленні спеціального захисту для кабелів, відразу ж придбали машину для накладання гофрованої броні на ВОК. Не вистачало потужностей для фарбування кабельної продукції — відразу закупили відповідне устаткування. Лише 2000 року в розвиток виробництва було вкладено понад два мільйони доларів.

Сьогодні на «Одескабелі» волоконно-оптичне виробництво (до речі, воно так і залишається єдиним в Україні) стало повсякденністю, хоч і високотехнологічною. На черзі — нові проекти.

У липні цього року відбулася презентація нового цеху, де вироблятимуть кабелі типу «вита пара» — UTP, призначені для швидкісної передачі сигналу в локальних обчислювальних мережах і цифрових системах зв’язку. І знову одесити першими з вітчизняних виробників освоїли випуск такої продукції.

Фахівцям заводу (а тут є свій науково-дослідний відділ) довелося виконати серйозну роботу по вибору певної технології, сировини, устаткування. Результат — цех оснащений як кращі виробництва Європи, це дає змогу випускати кабелі, що відповідають світовим стандартам.

У цьому цеху буде також налагоджене виробництво радіочастотних кабелів із спіненою ізоляцією. Вони призначені для вітчизняних операторів кабельного телебачення.

«Одескабель» упевнено дивиться в майбутнє: на найближчі два роки намічено реалізацію трьох нових технологічних проектів.