UA / RU
Підтримати ZN.ua

MICROSOFT: 120 ДНІВ МІНУС 497 МЛН. ЄВРО

Важко знайти компанію, яку останніми роками стільки б разів і на такі суми штрафували, як Microsoft. Отож вона гідна місця у Книжці рекордів Гіннесса ще й за цими параметрами...

Важко знайти компанію, яку останніми роками стільки б разів і на такі суми штрафували, як Microsoft. Отож вона гідна місця у Книжці рекордів Гіннесса ще й за цими параметрами.

Європейська комісія оголосила в середу, 24 березня, про те, що найбільший у світі виробник програмного забезпечення компанія Microsoft порушила європейське антимонопольне законодавство, у зв’язку з чим Єврокомісія накладає на компанію штраф на суму 497,2 млн. євро (611,8 млн. доларів).

Як повідомляє Reuters, Єврокомісія зобов’язала Microsoft протягом 90 днів змінити практику роботи на європейському ринку. Тепер вона повинна буде пропонувати виробникам комп’ютерів свою операційну систему без додатка Windows Media Player.

Крім того, йдеться у резолюції Єврокомісії, компанія зобов’язана надавати конкурентам необхідну інформацію, аби вони могли настроювати корпоративні сервери, що випускаються, під стандарт Windows. На виконання цього розпорядження Microsoft дається 120 днів.