UA / RU
Підтримати ZN.ua

Воротар збірної Нідерландів не відбив жодного пенальті за свою кар'єру

Головний тренер голландської збірної не став робити заміну перед початком серії пенальті. Так він виграв чвертьфінальне протистояння з Коста-Рікою. У півфінальній зустрічі в основного голкіпера не було шансів проти аргентинців.

Основний голкіпер збірної Нідерландів Яспер Сілессен практично не мав шансів врятувати свою команду у серії післяматчевих пенальті матчу 1/2 фіналу ЧС-2014 проти Аргентини (2:4).

За свою професійну кар'єру в збірній і амстердамському "Аяксі" він не відбив жодного 11-метрового удару.

За даними ВВС, йому били вісім пенальті на чемпіонаті Голландії, три - у Лізі Чемпіонів і ще шість - в іграх за збірну. Сіллессен не зміг відбити жодного з 17 ударів з точки.

Таким чином, голландці зазнали поразки і не зуміли на другому світовому форумі поспіль пробитися у вирішальний матч за золото.

Примітно, що "помаранчеві" на ЧС-2014 мали у своєму активі вдалу серію 11-метрових: в 1/4 фіналу після 0:0 основного і додаткового часу матчу проти Коста-Ріки головний тренер Луї ван Гаал випустив на поле Тіма Крула. Той зумів впоратися відразу з двома ударами суперника, що і визначило підсумковий результат. Після серії журналісти підрахували, що Крул відбив два пенальті в іграх за свій "Ньюкасл".

Однак у зустрічі з аргентинцями ван Гаал вичерпав ліміт замін і не зміг скористатися свїм козирем.

Зрештою, героєм вчорашньої післяматчевої лотереї став воротар супротивника - Серхіо Ромеро, який впорався з ударами Рона Влаара і Уеслі Снейдера. Після програного поєдинку ван Гаал зізнався, що саме він навчив Ромеро відбивати пенальті - під час роботи наставником АЗ, в якому раніше виступав аргентинський голкіпер.

Сам же невдаха вирішального відрізку матчу після поразки зізнався, що не знає, чому наставник не випустив на пенальті Крула.

Додамо, що у шести матчах ЧС Сіллессен пропустив лише чотири м'ячі.

Нагадаємо, збірна Нідерландів посперечається за бронзу ЧС-2014 у матчі проти Бразилії, який відбудеться 12 липня на столичному стадіоні "Національний". !zn

Читайте також:

Лідер голландців звинуватив Аргентину у занадто захисному і нецікавому футболі

Тренер Бразилії не збирається перебудовувати свою команду

Нинішні бразильці далекі від тих, хто перемагав на стику століть, - Сабо

Колишній гравець збірної Німеччини подумав, що в півфіналі його команда грає з Афганістаном