UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іспанці за провальний матч із Чилі зробили точних передач у два рази більше за суперника

Часом тотальний контроль м'яча не приносить результат, а пристрасть, бажання і націленість на ворота суперника перемагає.

Збірна Іспанії, яка фактично склала повноваження чемпіона світу задовго до настання вирішальних поєдинків ЧС-2014, знову провела непоганий з точки зору статистики поєдинок, але при цьому не зуміла домогтися позитивного результату.

За даними агентства InStat Football, іспанці в поєдинку з Чилі, який завершився перемогою південноамериканської команди 2:0, зробили майже в два рази більше точних передач за суперника: підопічні Вісенте дель Боске провели 558 пасів, а чилійці - 320. Але в підсумку, чинні чемпіони світу програли 0:2.

Ці факти показують, що в сучасному футболі важливо не тільки контролювати м'яч, чим завжди славилися іспанські футболісти. Однак по-перше, ключові футболісти центру поля і півзахисту, такі як Хаві, Іньєста - провели дуже насичений сезон, по-друге, найчастіше передачі іспанців обмежувалися горизонтальним напрямком без просування вперед. Ну, а найголовніше, що проти подібної тактики вже давно знайшли протидію.

Першими це показали бразильці, які розгромили Іспанію 3:0 рік тому у фіналі Кубка Конфедерацій, потім голландці, що просто знесли суперника правильними тактичними побудовами і швидкістю мислення. Чилійці ж зуміли приголомшити опонента двома досить швидкими голами, а потім - злагодженою обороною і надійною грою воротаря.

Нагадаємо, що Іспанія повторила шлях збірної Франції 12-річної давності, коли на ЧС-2002, будучи діючим чемпіоном, "триколірна" команда не пройшла груповий турнір, набравши всього одне очко і не забивши жодного м'яча.

Відзначимо, що у групі визначилися два учасники плей-офф - Нідерланди і Чилі. Саме в очній зустрічі цих команд і стане відомо, що ж вийде до 1/8 фіналу з першої сходинки турнірної таблиці. Матч відбудеться 23 червня. В цей же час іспанці і австралійці розіграють третє місце. !zn

Читайте також:

Європейські зірки на ЧС-2014 втомилися і не показують хороший футбол, - Протасов

Тренер Бразилії розкритикував підопічних: в інших командах теж навчилися грати у футбол