UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МЗС Китаю засудили вбивство політичного лідера ХАМАС Ганії

КНР стверджує, що подія може призвести до подальшої дестабілізації у регіоні.

У МЗС Китаю заявили, що країна засуджує вбивство політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії під час удару в Тегерані. Речник дипломатичного відомства Лінь Цзянь додав, що це може призвести до подальшої нестабільності в регіоні, повідомляє Barron's з посиланням на AFP.

"Ми дуже стурбовані цим інцидентом і рішуче виступаємо проти вбивства та засуджуємо його", — заявив речник МЗС Китаю.

Читайте також: Ізраїль завдав удару по високопоставленому командиру Хезболли у Бейруті

Він також додав, що КНР виступає за вирішення конфлікту на Близькому Сході шляхом переговорів і діалогу. За його словами, у Секторі Гази треба досягти "всеосяжного та постійного припинення вогню" якнайшвидше, аби не відбувалось подальшої ескалації конфлікту та конфронтації.

Нагадаємо, у ніч на 31 липня в Тегерані під час ракетного удару вбили одного із лідерів ХАМАС Ісмаїла Ганію. Він був одним із ключових учасників переговорів про припинення вогню у Секторі Гази. Про його смерть повідомила революційна гвардія Ірану. Ізраїль поки не коментував подію, яка може ще сильніше загострити ситуацію в регіоні.

Раніше Reuters повідомляв, що переговори про припинення вогню у Секторі Гази перебувають на завершальній стадії. Їхні деталі обговорювали президент США Джо Байден та премʼєр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу під час візиту останнього до Вашингтону минулого тижня.