UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Китаї прокоментували ракетну атаку по "Охматдиту": "Всі сторони повинні проявляти спокій і стриманість"

"Маємо створити умови для якнайшвидшого припинення вогню та політичного врегулювання кризи".

Речник китайського зовнішньополітичного відомства Лінь Цзянь під час брифінгу прокоментував російський ракетний удар по "Охматдиту".

"Позиція Китаю з українського питання послідовна та зрозуміла, і всі зацікавлені сторони повинні відповідально сприяти деескалації ситуації, щоб створити умови для якнайшвидшого припинення вогню та політичного врегулювання кризи", – зазначив Лінь Цзянь

Водночас він також наголосив на важливості дотримання "трьох принципів деескалації": не допускати розширення бойових дій, уникати їх ескалації та запобігати залученню до конфлікту інших держав.

"Всі сторони повинні проявляти спокій і стриманість та утримуватися від дій, які можуть призвести до подальшої ескалації ситуації", – резюмував дипломат.

Читайте також: ЄС допоможе Україні з відбудовою «Охматдиту»

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан після доби мовчання прокоментував російський удар по дитячій лікарні “Охматдит” у Києві 8 липня. Це сталося після заяви його конкурента, опозиціонера Петера Мадяра.

У своїй заяві в соцмережі Орбан не висловив співчуття загиблим та поранених. Також він не засудив російський обстріл, проте заявив, що це був “трагічний і жахливий теракт”.