UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Китаї стурбовані тим, що Захід "пом’якшує умови" для завдання Україною ударів по території Росії західною зброєю

"Всі сторони вважають, що причина затягування «української кризи» полягає не лише в діях Росії та України".

Спецпредставник уряду КНР Лі Хуей під час брифінгу в Пекіні за результатами четвертого раунду човникової дипломатії щодо врегулювання російсько-української війни заявив, що Південна Африка, Індонезія, Бразилія, а також його країна стурбовані постійним пом’якшенням щодо дозволу Україні бити по території РФ за допомогою західної зброї. Про це повідомляє Укрінформ.

"Всі сторони стурбовані тим, що Захід безперервно пом’якшує умови для завдання Україною ударів по території Росії поставленими озброєннями", – зазначив чиновник, водночас, не уточнюючи, що саме у зв’язку з цим викликає занепокоєння у цих держав.

Лі Хуей наголосив, що Пекін і три його партнери з Глобального Півдня вважають однією нібито з головних причин того, що війна в Україні не припиняється, зацікавленість у її продовженні "ВПК деяких країн".

"Всі сторони вважають, що причина затягування «української кризи» полягає не лише в діях Росії та України. Насправді ж за кризою стоять військово-промислові комплекси деяких країн, які маніпулюють конфліктом, щоб він продовжувався", – додав він.

Читайте також: Китай вважає обидва кандидати у президенти США загрозливими для своєї політики — FT

Нагадаємо, спецпредставник уряду КНР з питань Євразії Лі Хуей також заявляв, що Китай очікує на приєднання ще низки країн до спільного із Бразилією плану з шести пунктів щодо "врегулювання української кризи". Про це заявив на брифінгу після четвертого раунду човникової дипломатії стосовно врегулювання російсько-української війни