UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тайвань зафіксував майже 30 китайських військових літаків у зоні ідентифікації ППО острова

Китай продовжує тиснути на Тайвань.

Міністерство оборони Тайваню заявило у вівторок, 19 вересня, що за останні 24 години зафіксувало 27 літаків китайських військово-повітряних сил, включаючи винищувачі, які увійшли в зону ідентифікації протиповітряної оборони острова. Про це повідомляє Reuters.

Літаки здебільшого летіли до вод на південний захід від Тайваню.

Читайте також: Тайвань знову повідомив про вторгнення військових літаків Китаю у зону ідентифікації ППО острова

Тайвань, який Пекін вважає своєю територією, останніми роками скаржиться на посилення китайської військової активності поблизу острова.

Зона ідентифікації протиповітряної оборони - це широка територія, яку Тайвань контролює і патрулює, щоб дати своїм силам більше часу для реагування на загрози. 

У понеділок, 18 вересня, Міноборони Тайваню повідомляло, що китайські військові відправили 103 літаки в напрямку острова протягом 24 годин, назвавши це нещодавнім новим максимумом, пише AP. Китайські військові літаки здійснюють маневри у напрямку острова майже щодня, але зазвичай у меншій кількості. 

Читайте також: Китай запровадить санкції проти двох американських компаній за продаж зброї Тайваню

Раніше повідомлялося, що Китай зміцнює військово-повітряні можливості уздовж узбережжя Тайваню, постійно розміщуючи нові винищувачі і безпілотники на розширених авіабазах. Пекін не відмовлявся від можливості застосування сили для “возз'єднання” з островом.