UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сі Цзіньпін після військових навчань Китаю відвідав провінцію, розташовану навпроти Тайваню

Таким чином Сі, ймовірно, сигналізував про свою рішучість отримати контроль над островом.

Китайський лідер Сі Цзіньпін відвідав провінцію, розташовану навпроти Тайваню, після того, як військові Пекіна провели нові масштабні навчання навколо острова, покликані посилити тиск на уряд у Тайбеї, повідомляє Bloomberg.

Читайте також: "Готові до бою": Тайвань заявив про китайські авіаносці біля острова

Сі здійснив поїздку до повіту Дуншань у провінції Фуцзянь у вівторок, 15 жовтня, написали офіційні китайські ЗМІ. У повідомленні не згадується про військові навчання, але Дуншань пам'ятають у Китаї як місце перемоги комуністів у громадянській війні проти націоналістів.

Сі дізнався “про місцеві зусилля з відродження сільських районів, продовження революційних традицій і посилення захисту культурної спадщини”.

Час поїздки лідера Китаю до провінції Фуцзянь, яка має культурні зв'язки з Тайванем, ймовірно, став сигналом Сі про рішучість врешті-решт отримати контроль над островом, у разі необхідності, силою.

Читайте також: Китай знову проводить навчання в безпосередній близькості від Тайваню

Поїздка Сі відбулася наступного дня після того, як Народно-визвольна армія Китаю провела військові навчання за 160 кілометрів від Тайваню, назвавши їх попередженням проти “сепаратистської діяльності”. Навчання, в яких брала участь рекордна кількість китайських військових літаків, викликали критику з боку Тайваню і США, тоді як Японія висловила Пекіну занепокоєння.