UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін озвучив очікування від майбутніх переговорів із лідером Китаю

Путін вітає зусилля Китаю щодо України.

Президент РФ Владімір Путін напередодні візиту до Москви китайського лідера Сі Цзіньпіна написав статтю для одного з найбільших ЗМІ Китаю - "Женьмінь Жібао".

У статті Путін зазначає, що візит Сі Цзіньпіна є значною подією і Росія пов'язує великі очікування з майбутніми переговорами.

Путін називає Сі Цзіньпіна справжнім другом, який уже як брат і відзначає прогрес, досягнутий у двосторонніх зв'язках протягом останніх десяти років.

"Російсько-китайські відносини вийшли на найвищий за всю їхню історію рівень і продовжують міцніти, за своєю якістю вони перевершують військово-політичні союзи часів холодної війни, в них немає ведучого і веденого, немає обмежувачів або заборонених тем. Наш політичний діалог став гранично довірливим, стратегічна взаємодія – всеосяжною і вступаючою в нову епоху", - каже Путін.

У статті російський президент називає війну в Україні "українською кризою" та вітає готовність Китаю відіграти конструктивну роль у її врегулюванні. Проте зазначає, що мирні переговори було припинено через небажання Росії виконувати нібито "ультимативні вимоги".

Читайте також: "Економічний шлюб" РФ і Китаю: Пекін укріплює інструменти прямого впливу на Москву – Фонд Карнеґі

Як відомо, лідер Китаю Сі Цзіньпін зустрінеться з президентом РФ Владіміром Путіним під час офіційного візиту до Росії 20-22 березня.

Нагадаємо, Китай раніше опублікував свій «мирний план» з 12 пунктів, проте, зазначають аналітики ISW, досі неясно, про які чіткіші китайські пропозиції щодо врегулювання війни може зараз йти мова. Чого дійсно домагалися у Пекіні, коли опублікували свідомо неприйнятний для всіх сторін "мирний план" щодо України, проаналізував у статті для ZN.UA "Китайський маджонг" екс-міністр закордонних справ Павло Клімкін.