UA / RU
Підтримати ZN.ua

Премʼєр Китаю цього тижня відвідає Білорусь та Росію — МЗС

Він збирається обговорювати двосторонні відносини між країнами.

Премʼєр-міністр Китаю Лі Цян на запрошення російського та білоруського очільників урядів відвідає Москву та Мінськ. Візит відбудеться 20-23 серпня, повідомляє "Укрінформ" з посиланням на речницю МЗС КНР Мао Нін.

"На запрошення прем’єр-міністрів Росії Міхаіла Мішустіна та Білорусі Романа Головченка з 20 по 23 серпня прем’єр Держради [китайського уряду] Лі Цян відвідає Росію та Білорусь", — заявила вона.

Читайте також: Санкції проти Росії: в РФ закінчується китайський юань, а слідом може скоротитися експорт з Піднебесної

Вона додала, що у Москві китайський премʼєр проведе разом із Мішустіним 29-ту зустріч глав урядів їхніх країн. Вони обміняються думками "щодо двосторонніх відносин, практичної співпраці та питань, що становлять взаємний інтерес". У Мінську ж Лі Цян обговорить з очільником білоруського уряду посилення співпраці та розвиток стратегічного партнерства між Китаєм та Білоруссю.

Нагадаємо, у травні російський диктатор Владімір Путін відвідав Китай. Під час зустрічі з китайським лідером Сі Цзіньпіном вони разом засудили "все більш агресивну поведінку США", пообіцяли поглибити військові зв'язки своїх країн та заявили про необхідність "політичного врегулювання кризи в Україні".

Детальніше про візит Путіна до Китаю та його наслідки для України та світу читайте у статті Олексія Іжака "Маскарад Путіна. Що він привозив до Китаю і яких угод хоче "По Украине" на сайті ZN.UA.